13. 03. 2015.

Ko ima najbolju odbranu u Evropi?

 

Pogledajte ko po statistici ima najbolju odbranu u tekućoj sezoni!

Gledajući statistiku "Liga petice", šampion Bundeslige, Bayern Minhen ima najbolju odbranu ove sezone, s obzirom da se nalazi ispred Juventusa i Barcelone, pišu engleski mediji.

Bayern je nakon poraza od Wolfsburga od 4-1 vezao 6 pobjeda primivši samo 3 gola na tim utakmicama. Ekipa Pepa Guardiole ima prosjek od 0.46 primljenih golova po meču, s obzirom da su Bavarci primili samo 11 golova na 24 utakmice u Bundesligi, zbog čega trenutno imaju najbolju odbranu u Evropi!

Juventus, sa prosjekom od 0.54 primljenih golova po meču, zauzima drugo mjesto, s obzirom da je "Stara Dama" primila samo 14 golova na 26 utakmica u Seriji A, dok je treća Barcelona sa prosjekom od 0.62 primljenih golova po meču.

Četvrto mjesto zauzima Southempton, koji iznenađujuće ima najbolju odbranu u Premijer ligi, s obzirom da imaju prosjek od 0.71 primljenih golova po meču.

Odmah ispod njih se nalazi Roma sa prosjekom od 0.73, dok se na 6. mestu nalazi AS Monaco sa prosjekom od 0.74 primljenih golova po meču.

Sedmo mjesto dijele dva francuska predstavnika, Lyon i St.Ettiene, sa prosjekom od 0.79.

Ekipa Chelsea se nalazi tek na 9. mjestu sa prosjekom od 0.81, dok u top 10 odbrana spada i ekipa Borussije M'Gladbacha sa prosjekom od 0.83.

Na dnu ove tabele se nalaze timovi poput Eintrachta iz Frankfurta i Werdera iz Bremena. Oba tima su primila po 49 golova na 24 utakmice u Bundesligi, stoga imaju najgore odbrane u "Ligama petice".

Gledajući samo Seriju A, najgoru odbranu ima Parma sa prosjekom od 1.96.

U Primeri najgoru odbranu imaju Rayo Vallecano i Levante, u Premijer ligi Queens Park Rangers, dok je u Ligi 1 najlošiji Touluse.