07. 03. 2015.

Preokret Bayerna, Wolfsburg ''naleteo na minu''!



Bayern nastavlja da nezadrživo korača ka novoj šampionskoj tituli. Posle 24. kola, prednost Bavaraca biće još ubedljivija, zahvaljujući kiksu drugoplasiranog Wolfsburga.

Fudbaleri minhenskog Bayerna uspješno su prebrodili i gostovanje u Hannoveru, u meču 24. kola Bundeslige.

Aktuelni šampion i lider na tabeli slavio je rezultatom 3-1, iako je ekipa Hannovera prva uspjela da postigne pogodak.

Igrao se 25. minut, Brijan je na polovini Bayerna lijepo uposlio Kijotakea u kaznenom prostoru gostiju, a ovaj je iskosa sa desne strane preciznim udarcem savladao Neuera - 1:0.

Ali, samo tri minuta se čekalo na Bayernom odgovor. Iznudili su gosti slobodan udarac iskosa sa lijeve strane, na nekih dvadesetak metara od gola, a onda će Xabi Alonso pokazao kakav šut ima - neodbranjivo, za izjednačenje na 1-1.

Tim rezultatom se otišlo na odmor, a do potpunog preokreta je došlo u 61. minutu, kada je Lewandowski dobio udarac u glavu pred golom domaćih, u pokušaju da jednu centriranu loptu sa lijeve strane sprovede u mrežu.

Sudija je pokazao na bijelu tačku, a precizan izvođač najstrože kazne bio je Thomas Muler - 1:2.

Deset minuta kasnije, potonule su sve nade ekipe Hannovera da može da iznenadi favorita. Ribery je sa lijeve strane odlično centrirao za Mullera, a napadač Bayerna rutinski završava posao, postavivši konačnih 1-3.

Ovaj trijumf Bayerna dodatno dobija na značaju, ako se ima u vidu da je Wolfsburg prekinuo svoju seriju pobjeda i sa gostovanja Augsburgu, ''Vukovi'' se vraćaju praznih šaka.